Recently I post the recipe for my Strawberry Lime Overnight Oats with Coconut Yogurt, and today I’ve got yet another Overnight Oats recipe for you: Chocolate Cherry Overnight Oats!

For me, summer is all about the plump fresh cherries – and if you love my Chocolate Cherry Black Forest Energy Balls, you’ll definitely love these oats. :-)

I used fresh cherries and cocoa nibs for this breakfast recipe. A portion of the cherries are used to make cherry chia jam, which I spread over the oats before topping with cherry halves and cacao nibs. For even more chocolate flavor, throw some cacao powder in with the oat mixture.

Here’s the recipe:

Chocolate Cherry Overnight Oats

Rezept drucken
Rezept drucken
servings
Prep Time 15 minutes
Cook Time
Passive Time
ZUTATEN:
ANLEITUNG:
  1. Die Kirschen waschen, trocknen, halbieren und entkernen. Etwa 3/4 der Kirschen mit 50 ml Wasser pürieren oder mixen. Die Chia-Samen unterrühren und über Nacht quellen lassen. Die restlichen Kirschen abgedeckt in den Kühlschrank stellen.
  2. Die Haferflocken mit dem Mandeldrink, dem Joghurt und der gemahlenen Vanille verrühren. Auf zwei Gläser oder Schüsseln verteilen und über Nacht in den Kühlschrank stellen.
  3. Am nächsten Morgen die Chia-Kirschmarmelade auf den eingeweichten Haferflocken verteilen. Die restlichen Kirschen darüber geben und mit Kakao-Nibs garnieren.
 
NACHGEKOCHT? Teile deine Fotos mit mir (@projekt_gesund_leben) und meiner Community auf Instagram und nutze meine Hashtags #projektgesundleben und #projektzuckerfrei!

Enjoy!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *